Kangasverkko-sivuston käyttöohje

Käyttäjäksi rekisteröityminen

Jotta saisit täyden hyödyn Kangasverkon käyttämisestä, kannattaa sinun rekisteröityä portaaliin ja liittyä taloyhtiösi asukkaaksi. Myös muualla asuvat voivat rekisteröityä, mutta tällöin heille eivät näy taloyhtiösivut. Rekisteröityminen aloitetaan portaaliin etusivulla olevasta Palvelut asukkaille –laatikosta. Valitse, haluatko rekisteröityä sähköpostiosoitteellasi vai Facebook-tunnuksillasi.

Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen

Anna pyydetyt tiedot ja muista hyväksyä ehdot. Tämän jälkeen paina Luo tunnus. Sinulle lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen viesti, jonka linkkiä klikkaamalla vahvistat rekisteröitymisesi ja tunnuksesi aktivoituu. Nyt voit kirjautua Kangasverkon portaaliin sisään sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi salasanalla.

Jos vahvistussähköpostia ei tule, kannattaa vielä tarkistaa roskapostikansio. Jos vahvistussähköpostia ei ole roskapostikansiossakaan, ota yhteys ylläpitoon sähköpostiosoitteen info@kangasverkko.fi kautta.

Facebook -tunnuksilla rekisteröityminen

Valitse Facebook rekisteröityminen, ja klikkaa tämän jälkeen linkkiä Kirjaudu ensin Facebookiin. Anna Facebook kirjautumistietosi ja paina Log in. Tämän jälkeen eteesi aukeaa ikkuna, jossa lukee Jatka nimellä XX. Paina OK. Nyt sinulle avautuu sivu, jossa pyydetään nimi-, numero- ja sähköpostitietojasi sekä asunnon avainkoodia. Syötä tiedot ja paina Luo tunnus. Sinulle lähetetään sähköposti, jonka linkkiä klikkaamalla vahvistat rekisteröitymisesi ja tunnuksesi aktivoituu.

Jos vahvistussähköpostia ei tule, kannattaa vielä tarkistaa roskapostikansio. Jos vahvistussähköpostia ei ole roskapostikansiossakaan, ota yhteys ylläpitoon sähköpostiosoitteen info@kangasverkko.fi kautta.

Avainkoodi

Avainkoodilla kirjautuneiden asukkaiden käytössä ovat myös taloyhtiösivut. Tulevaisuudessa niiden kautta on mahdollisuus varata esimerkiksi pesutupa, sauna tai kerhotila käyttöösi (vaatii taloyhtiön päätöksen käyttöönotosta), ilmoittaa viasta huoltoyhtiölle, äänestää talosi asioista ja vastaanottaa taloyhtiösi hallituksen viestit suoraan profiiliisi.

Avainkoodin tilaus

Asunnon avainkoodin olet saanut postitse uuteen kotiisi. Jos sinulla ei ole avainkoodia tai olet kadottanut sen, voi tilata uuden avainkoodin Kangasverkon etusivun kautta kohdasta: Palvelut taloyhtiöille ->Taloyhtiöt -> oma taloyhtiösi -> asunnot -> tilaa asunnon avain oman asuntosi kohdalta tai voit lähettää sähköpostilla avainkoodipyynnön osoitteeseen info@kangasverkko.fi (muista ilmoittaa taloyhtiön nimi, osoite ja huoneiston nro). Avainkoodi saapuu kotiosoitteeseesi postitse muutaman päivän sisällä. Jos rekisteröidyt ilman avainkoodia, et pääse oman taloyhtiösi intrasivuille, jos ne ovat käytössä.

Rekisteröitymisen voi kuitenkin suorittaa loppuun myös ilman avainkoodia. Tässä tapauksessa avainkoodin voi käydä lisäämässä myöhemmin oman profiiliin tietoihin. Lisäys tapahtuu oman nimesi alta aukeavasta valikosta valitsemalla asetukset -> liity asuntoon. Syötä avainkoodi ja paina nappia Validoi avainkoodi.

Omistajan avainkoodi

Jos olet asunnon omistaja, mutta et asu kyseisessä asunnossa itse, voit liittyä taloyhtiön sivuille linkistä Liity taloyhtiöön omistajana. "Omistajan avainkoodi" on tarkoitettu henkilölle, joka ei itse asu asunnossa mutta omistaa sen. "Omistajan avainkoodilla" pääsee taloyhtiösivuille, mutta ei asunnon omille sivuille. Avainkoodin voi pyytää sähköpostiosoitteesta info@kangasverkko.fi.

Asetukset

Portaaliin kirjautuneena, omaa nimeäsi klikkaamalla pääset profiilisi asetuksiin alasvetovalikon avulla. Asetuksista voit tarkistaa ja päivittää omia tietojasi, yhdistää profiilisi Facebook tai Twitter -tiliin, vaihtaa salasanan sekä liittyä asuntoon joko asujana tai omistajana.

Taloyhtiöt

Löydät kaikki portaaliin lisätyt Kankaan taloyhtiöt etusivun keskivaiheilta, Palvelut asukkaille laatikosta tai sivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla alasvetovalikosta. Täältä pääset näkemään kaikkien Kankaan taloyhtiöiden julkiset tiedot. Oman taloyhtiösi intrasivuille pääset, kun olet kirjautuneena sivuille (ja olet liittänyt tietoihisi asunnon avainkoodin) ja klikkaat ylätunnisteessa olevaa oman taloyhtiösi nimeä.

Info

Info -linkin alta löydät omaa asuinaluettasi koskevaa uutisointia ja ajankohtaisia asioita, tapahtumat näkyvät suoraan etusivulla. Kangas muualla -kohdasta löytyy muiden sisällöntuottajien uutisia, jotka on linkitetty Kangasverkon sivuille. Painamalla silmäkuvaketta Seuraa uutisia, saat ilmoituksen sähköpostiisi uusista uutisista/tiedotteista. Voit poistaa uutisseurannan painamalla silmäkuvaketta uudelleen.

Tapahtumakalenteri

Tapahtumakalenterista löydät Kankaan tapahtumat. Painamalla silmäkuvaketta (Seuraa tapahtumia) tapahtumakalenterissa, saat ilmoituksen sähköpostiisi uusista tapahtumista. Voit poistaa tapahtumaseurannan painamalla silmäkuvaketta uudelleen.

Vikailmoitus

Voit tehdä portaalissa vikailmoituksen omalle huoltoyhtiöllesi, Kankaan Palvelun hallinnoimista Yhteispihoista (näkyvissä vain kirjautuneille käyttäjille), jäteyhtiölle tai Jyväskylän kaupungille.

Jyväskylän kaupungille osoitetut vikailmoitukset tehdään etusivun Vikailmoitukset -laatikon kautta, joka löytyy Palvelut lähelläsi -osiosta.

Omaa taloyhtiötäsi, yhteispihoja tai jätehuoltoa koskevat vikailmoitukset tehdään talon omilla sivuilla.

Jyväskylän kaupungin palautepalvelu

Jyväskylän kaupungin palautepalveluun pääsee osoitteesta https://s-asiointi.jkl.fi/eFeedback/

Sen kautta voit ilmoittaa havaitsemistasi epäkohdista, kuten kuoppaisesta tiestä tai rikkinäisestä liikennemerkistä, lasinsiruista pyörätiellä jne.

Kangas sosiaalisessa mediassa

Instagram

Tunnisteella #kaupunginkangas tai #jyväskylänkangas merkatut Instagram -kuvat näkyvät portaalin alaosassa. Klikkaamalla kuvan lähettäjän tunnusta (@xxx) pääset katsomaan kuva(t) suurempina Instagramissa.

Facebook

Kankaan omien Facebook -sivujen päivitykset näkyvät portaalin alaosassa. Klikkaamalla sanaa Facebook pääset Facebook sivuille.

Twitter

Tunnisteella #kaupunginkangas tai #jyväskylänkangas merkatut twiitit näkyvät portaalin alaosassa. Klikkaamalla #Kangas –tunnusta pääset Twitteriin näkemään kaikki Kangas twiitit.

Taloyhtiösivu

Taloyhtiösivuille pääset kirjauduttuasi portaaliin sisään ja klikkaamalla taloyhtiösi nimeä sivun ylätunnisteessa.

Varaukset

Kangasverkossa kirjautuneena sinulla on mahdollisuus varata taloyhtiön yhteisiä tiloja käyttöösi portaalin kautta. Varattavat resurssit löydät taloyhtiösi omilta sivuilta Tee varaus -kohdasta jos taloyhtiösi on ottanut toiminnon käyttöönsä.

Tee varaus (jos taloyhtiö on ottanut toiminnan käyttöönsä)

Paina alasvetovalikko auki Tee varaus -napista. Valitse resurssi jonka haluat varata. Lue ohjeistus kyseisen tilan varaamiseen. Osoita hiiren vasen nappi alas painettuna toivottua ajanjaksoa kalenterista, päästä napista irti ja paina +Tee varaus -nappia (tämä ilmestyy varatun ajankohdan ylälaitaan). Tämän jälkeen eteesi aukeaa ikkuna josta voit vielä varmistaa, että ajankohta on oikeana päivänä oikeaan aikaan ja voit halutessasi pyytää sähköpostimuistutuksen 1, 2, 5 tai 24 tuntia ennen varauksen alkua. Paina Tallenna.

Varauksen peruuttaminen

Tekemäsi varauksen voit peruuttaa menemällä varauksen päälle ja painamalla Peruuta-nappulaa.

Omat varaukset

Omia varauksiasi voit tarkastella Tee varaus -napin alasvetovalikosta. Omat varaukset -kohdasta tai Tee varaus -sivuston oikeasta ylälaidasta. Näkyvissä on viisi viimeisintä varaustasi ja Katso kaikki -palkista pääset tarkastelemaan kaikkia varauksiasi.

Viestit

Viestit -kohdasta löydät taloyhtiösi hallituksen sinulle lähettämiä viestejä. Painamalla silmää (Seuraa viestejä) Lisää viesti -laatikon vierestä, saat ilmoituksen sähköpostiisi uusista viesteistä. Voit poistaa viestiseurannan painamalla silmäkuvaketta uudelleen.

Kansiot

Kansiot-kohtaan voidaan tallentaa esimerkiksi taloyhtiön yhtiökokouspöytäkirjoja, isännöitsijän ja huollon tiedotteita ja ohjeistuksia ja talon asukkaiden hyödylliseksi kokemiaan asiakirjoja tai listauksia, jotka halutaan jakaa koko talon asukkaiden kesken. Nämä kansiot siis näkyvät kaikilla asukkailla, älä tallenna niihin mitään henkilökohtaisia asioita joita ei ole tarkoitus jakaa!

Kangasverkon ylläpito ei ole vastuussa kansioiden tiedostojen katoamisesta, esimerkiksi käyttäjien poistaessa niitä vahingossa. Tärkeistä tiedostoista tulee pitää varmuuskopiot alueportaalin ulkopuolella.

Uusia kansioita voi avata isännöitsijä, talon hallituksen jäsen tai ylläpito. Asukkaat voivat itse lisätä ja muokata sisältöä jonka ovat kansioihin laittaneet.

Sisällön lisääminen kansioihin

Valitse kansio johon haluat lisätä uuden asiakirjan. Paina Lisää asiakirja -nappia. Anna asiakirjallesi otsikko ja kirjoita tai liitä sisältö alla olevaan tekstilaatikkoon. Jos liität valmista tekstiä, paina varmuuden vuoksi liitä tekstinä –nappia, jotta tekstin mukana ei kulkeudu muotoilua muista ohjelmista. Voit halutessasi muokata tekstin ulkoasua sen liittämisen jälkeen, työkaluilla jotka ovat näkyvissä Sisältö -laatikossa. Paina lopuksi Tallenna -nappia.

Vikailmoitus

Voit tehdä portaalin taloyhtiösivuilla vikailmoituksen omalle huoltoyhtiöllesi, Kankaan Palvelun hallinnoimille yhteispihoille ja jätehuoltoyhtiölle.

Tee vikailmoitus

Mene taloyhtiösivuille. Paina nappia Vikailmoitus. Valitse taho, jolle vikailmoituksen haluat tehdä ja paina nappia Lähetä viesti. Eteesi aukeaa sivu, jonne voit tarkemmin kuvailla vikaa, lisätä kuvan ja valita haluatko, että sinuun otetaan yhteyttä vian korjauksen tiimoilta. Omaan asuntoosi kohdistuvissa vikailmoituksissa voit myös samalla ilmoittaa huoltoyhtiölle, jos asunnossasi on kotieläin ja että huoltoyhtiö saa luvallasi mennä asuntoon yleisavaimilla. Kun vikailmoituksesi on valmis, paina Lähetä -nappia. Saat sähköpostiisi kopion lähettämästäsi viestistä. Omat tietosi liitetään ilmoitukseen kirjautumistietojen perusteella, eli sinun ei tarvitse kirjoittaa niitä erikseen itse vikailmoitukseen.

Yhteystiedot

Yhteystietojen alta löydät taloyhtiösi isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan (jos tieto annettu ylläpidolle) yhteystiedot.

Tapahtumat

Taloyhtiö voi ilmoitella taloyhtiösivuilla omista tapahtumistaan, esimerkiksi pihatalkoista tai yhteisistä illanvietoista. Tänne lisätyt tapahtumat näkyvät ainoastaan taloyhtiön omilla sivuilla.

Jos haluat seurata lisättyjä tapahtumia niin, että sinulle tulee uusista tapahtumista ilmoitus sähköpostiisi, paina silmän kuvaa oikeasta yläreunasta Tapahtumat -sivun ollessa auki.

Kyselyt

Taloyhtiösi hallitus voi järjestää kyselyjä ja äänestyksiä portaalin taloyhtiösivuilla.