Pysäköintipalvelut

Kankaan alueelle tullaan toteuttamaan rakenteellinen pysäköinti vaiheittain. Nimettyjä paikkoja pysäköintitaloissa ei ole, vaan pysäköinti toimii vuoropysäköinnin periaatteella.

Kankaan alueen pysäköintiä hoitaa Jyväs-Parkki Oy 1.1.2016 alkaen ja pysäköinninvalvonta toimii alueella. Tutustu tästä P-Pergamentin parkkihalliin Jyväs-Parkin sivuilla.

Koko aluetta koskee aluepysäköintikielto!

Viljelylaatikot

Asukkailla on mahdollisuus vuokrata joka vuosi viljelykaudeksi Kankaan Palvelu Oy:ltä. Viljelykausi kestää toukokuusta lokakuun loppuun. Seuraa ilmoittelua Kangasverkon uutisista. Laatikot sijaitsevat As Oy Jyväskylän Viiran ja As Oy Jyväskylän Tampuurin takana sekä uudet laatikot Mosuran lähettyvillä.

Varaa viljelylaatikko tästä kaudelle 2022

Yrityksille

Kangas on erinomainen paikka tulevaisuutta luoville ja innovatiivisille yrityksille, jotka haluavat olla mukana kehittämässä uudenlaista yrityskeskittymää ja ekologista kaupunginosaa Jyväskylään. Kolmasosa jyväskyläläisistä yrityksistä on Kankaalta kävelymatkan päässä!

 

Tutustu tästä Kankaan toimitiloihin!

Jätehuolto ja kierrätys

Kankaalla on käytössä alueellinen jätehuoltojärjestelmä, jonka kaikkia jätehuoltopisteitä kaikki Kankaan asukkaat voivat käyttää. Jätehuolto toteutetaan keskitetysti syväkeräysjärjestelmänä. Jätepisteet rakennuttaa Kankaan Palvelu Oy. Se myös ylläpitää jätepisteitä, sekä mm. kehittää työkaluja helpottamaan jätteen lajittelua, jäteastioiden täyttöasteen seuraamiseen ja oman jätehuoltokäyttäytymisen seuraamiseen, sekä ajan mittaan myös henkilökohtaisen jätelajittelun kehityksen.

Yhteisillä jätepisteillä saavutetaan monia etuja. Kankaan turvallisuus ja viihtyisyys paranevat, kun jäteautojen liikkumisalue pienenee ja tarvittavien tyhjennyskertojen määrä vähenee. Samalla vähenee myös tilantarve.

Lisää jätepisteistä ja niiden sijainneista!

Alueportaali

Kankaan Palvelu on toteuttanut Kangasverkko.fi -alueportaalin alueen asukkaille ja toimijoille. Portaalin kautta Kankaan palvelut, asukkaat sekä toimijat tulevat yhden portaalin alle. Mm. yhteistilojen varaukset, sekä erilaiset toiminnot tulevat saataville - alueen tapahtumista, sekä ajankohtaisista asioista tiedottamista unohtamatta.

Kangasverkon kautta on toteutettu myös jokaisen taloyhtiön, sekä yrityksen eteisauloista löytyvän infotaulun näkymä.

Takaisin etusivulle

Kankaan Palvelu Oy pähkinänkuoressa:

  • rakennuttaa, hallinnoi ja huoltaa Kankaan alueen yhteispihoja,
  • rakennuttaa, hallinnoi ja huoltaa alueen asukkaiden jätehuoltoa,
  • on toteuttanut Kangasverkko-portaalin (www.kangasverkko.fi) ja ylläpitää sitä,
  • rakennuttaa ja hallinnoi alueen prosenttikulttuuria.

Kankaan Palvelu Oy voi näiden lisäksi tarvittaessa laajentaa toimintaansa toimialueellaan.

Hallinto, osakkaat ja omistussuhteet

Kankaan Palvelu Oy:n perustajaosakkaina ovat Jyväskylän kaupunki, Skanska ja YIT, kukin 1/3 omistusosuudella. Kaikki alueen kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt liittyvät Kankaan Palvelu Oy:n osakkaiksi. Lopullinen omistus siirtyy näille yhtiöille, kun Kankaan alue on valmis.

Palveluiden rahoitus

Kankaan Palvelu Oy:n tekemät investoinnit rahoitetaan osakkeiden merkintämaksuilla. Osakemerkintöjä tekevät alueen kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt. Osakesarjoja on neljä: yhteispihat (B), jätehuolto (C), portaali (D) ja prosenttikulttuuri (E). Prosenttikulttuuri saa rahoitusta lisäksi kaupungilta alueen tonttituloihin perustuen sekä erillisestä prosenttikulttuurimaksusta. Ylläpitoa rahoitetaan kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden maksamilla käyttömaksuilla.

Ota yhteyttä, jos jokin jäi mietityttämään: