Kankaan Palvelu Oy
05.08.2022

Jyväskylän kaupunki tiedottaa

Ailakinkadulla on käynnistynyt asemakaavan muutos, joka koskee Ailakinkadun pohjoispuolen pysäköinti- ja virkistysaluetta, kerrostalojatontteja osoitteissa Ailakinkatu 9,11,13,15,16,18,20 ja 22 sekä toimistorakennuksia osoitteissa Ailakinkatu 17 ja Matarakatu 2.

Kaavamuutoksessa Ailakinkadun pohjoispuolelle tutkitaan uusien kerrostalojen ja kaikkien käytettävissä olevan pysäköintitalon rakentamista. Uudisrakentaminen liittyy Kankaan alueeseen. Samalla kaavamuutoksessa tutkitaan myös Ailakinkatu 17:ssa toimistorakennuksen käyttötarkoituksen muutosta asuinkäyttöön.

Suunnittelualueella on 1980-1990-luvulla rakentuneita kerros- ja toimistotaloja, joita koskevat pysäköintimääräykset on tavoitteena päivittää kaupungin uuden pysäköintinormin mukaisiksi, jolloin asemakaavan edellyttämä paikkamäärä vähenisi. Jatkossa nämä kiinteistöt järjestäisivät vaadittavat pysäköintipaikat tontillaan.  Asemakaavan valmistelun yhteydessä selvitetään rakennusvaiheen väliaikaisen pysäköinnin mahdollisuuksia.

Alustavan aikataulun mukaan asemakaavan luonnos on kaupunkirakennelautakunnan käsiteltävänä syksyllä 2022. Kaavamuutoksesta on tehty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, jossa kerrotaan suunnittelun lähtökohdat, tavoitteet, osallistumismenettelyt sekä arvioitu aikataulu.

Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan kaavamuutoksesta asukastilaisuuteen Piippurannan Klubille (Paperitehtaankatu 1) torstaina 18.8. klo 17.

Kaavan verkkosivulta löytyvät ajankohtaiset aineistot ja aikataulut sekä linkki postituslistalle liittymiseen. Välitämme tietoa suunnittelun etenemisestä sähköpostitse.

Kankaan Ailakin verkkosivut: 

https://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/957

Lisätiedot: Virva Hannula, kaavoitusarkkitehti                                                     

p. 050 312 5286                                                                                    

virva.hannula[at]jyvaskyla.fi   

kuva: Ailakinkatua kesällä 2022, kuvaaja Ari Heinonen