Yhteispihat

Kankaalla erilaiset pihat on toteutettu yhteispihoina. Yhteiset, laadukkaat yhteispihat toimivat mukavina kohtaamispaikkoina. Pihat ovat eri tavoin teemoitettu ja ne on suunniteltu sopimaan saumattomasti yhteen muiden yleisten alueiden kanssa. Pihoilla voivat perheet ja seurueet järjestää korttelijuhlia huomioiden lähiasutuksensa.

Tällä hetkellä kokonaan valmiita yhteispihoja ovat Piipputori, Kangasleikki, Kangasviljely, Kangaskokkaus, Sydänpyörä, Sydänsukupolvet ja Sydänmetsä. Rakenteilla on Kangaskulttuuri I, josta valmistunut jo vaihe 1.

Yhteispihat rakennuttaa ja ylläpitää Kankaan Palvelu Oy. 

Piipputori

Piipputorilta löytyy muotoilija Jonas Hakaniemen suunnittelemat Spot-valokatokset. Pyöreät valokatokset antavat suojaa ja paikan istahtaa hetkeksi nauttimaan Kankaan alueen upeasta miljööstä. Valokatoksissa on luonnonmukaiset viherkatot. Katokset ovat Valon kaupungin pysyviä valaistuskohteita. 

Piipputorilla on yksi syväkeräyspiste, josta löytyy 7 eri jaetta. Pihalta löytyy 132 pyöräpaikkaa, pyöräkatokset ovat katettu maksaruoholla.  Yhteispiha on valmistunut lopulliseen muotoonsa vuonna 2022, kooltaan 1 364 m2. Kohteeseen on kaksi osoitetta: Piipputori 3 ( Piipputori 1 ja 5 välissä) ja Piipputori 4 (Piipputori 2 edessä)

Kangasleikki

Kangasleikistä löytyy mm. kiipeilyteline- ja seinä, liukumäki, leikkimökki, kiepuntakuppi, linnunpesäkeinu ja duokeinu. Leikin lomassa voi suuhun napsasta mustaherukkaa, ahomansikkaa tai kirsikkaa. Tule vaikka piknikille koko perheen voimin, kohteesta löytyy myös grilli, pöytä penkkeineen ja vesipiste.

Yhteispiha on valmistunut vuonna 2018, kooltaan noin 1 200 m2. Osoite on Paperitehtaankatu 2 A 

Kangasviljely

Viljelypihalta löytyy viljelylaatikoita, jotka ovat asukkaiden vuokrattavissa. Viljelykausi kestää toukokuusta lokakuun loppuun. Vuokraus tapahtuu Kangasverkon kautta vuosittain aina huhtikuussa. Pihalta löytyy myös puutarhavajat/pergolat, puutarhakompostorit sekä vesipiste. Pihalle on myös istutettu hedelmäpuita ja marjapensaita, vapaasti syötäväksi ja kerättäväksi. 

Yhteispiha on valmistunut vuonna 2020, kooltaan noin 1 547 m2. Osoite on Paperitehtaankatu 2 A.

Kangaskokkaus

Kokkauspihalta löytyy tekemistä niin aikuisille ja lapsille. Kohteessa on mm. hiekkanosturi, riippukeinu, venyttelytolpat ja tasapainopuomi. Pergolassa on kaksi ulkogrilliä sekä pihakalustusta. Kokkauspiha on tarkoitettu perheiden ja seurueiden käyttöön ”pihapartyjen" järjestämistä varten jokaisen omalla vastuulla ja hyviä tapoja noudattaen huomioiden lähiasutuksen. 

Yhteispiha on valmistunut kahdessa osassa; vuonna 2021 ja loppuosa vuonna 2022, kooltaan 3 473,31 m2. Kohteeseen on kaksi osoitetta Paperitehtaankatu 8 (syväkeräyspisteet) ja Paperitehtaankatu 14 (kokkaus- ja leikkipiha).

Sydänpyörä

Sydänpyörä-pihalle on sijoitettu yksi alueen syväkeräyspisteistä. Pihalla on pyöräkatoksia kahdessa tasossa, katot on katettu maksaruoholla.

Yleisessä käytössä on 60 pyöräpaikkaa ja KOAS Kankaantornin asukkaiden käytössä on 72 paikkaa. Pihalle on rakennettu portaisiin sulanapitojärjestelmä. 

Yhteispiha on valmistunut 2019, kooltaan 881 m2. Osoite on Rusokinkatu 13.

Sydänsukupolvet

Yhteispihalta löytyy oleskelu- ja kuntoilualue. Kuntoa voi kohottaa vatsapenkissä ja rekkitangoilla. Oleskelutiloista löytyy penkit, pöydät, pihakeinu ja grilli. Mukava paikka elokuun hämärtyviin iltoihin. 

Pihalta löytyy myös viljelylaatikoita, jotka ovat asukkaiden vuokrattavissa. Pihalla on puutarhakompostori ja vesipiste. Viljelykausi kestää toukokuusta lokakuun loppuun. Vuokraus tapahtuu Kangasverkon kautta huhtikuussa. 
Yhteispiha on valmistunut vuonna 2021, kooltaan 1 028 m2. Osoite on Ailakinkatu 10 A 

Sydänmetsä

Sydänmetsästä löytyy mukavia oleskelualueita. Pihalle on istutettu lehtipensaita- ja puita, perennoja, sipulikasveja, havupuita- ja pensaita ja heiniä. Pyöräpaikkoja löytyy 92 kappaletta. Moottoripyörien pitkäaikainen pysäköinti tapahtuu pysäköintilaitoksissa ja mopojen lähin pitkäaikainen pysäköintipaikka löytyy Sydänpyörästä, osoitteesta Rusokinkatu 13. 

Yhteispiha on valmistunut vuonna 2023, kooltaan 2 205 m2.
Osoite on Paperitehtaankatu 28.