Älykäs jätehuolto ja kierrätys pitävät huolta puhtaasta Kankaasta

Kankaan kustannustehokas, ympäristöä säästävä ja niin turvallisuutta kuin viihtyisyyttä parantava jätehuolto on järjestetty alueelliseen syväkeräykseen perustuvaan jätehuoltojärjestelmään.
 

Alueellinen syväkeräys tarkoittaa, että astiat sijoitellaan alueelle fiksuihin paikkoihin niin, että kenenkään matka jätesäiliöille ei ole liian pitkä! Samalla jäteautojen liikkumisalue pienenee ja tarvittavien tyhjennyskertojen määrä vähenee, mikä johtaa edellä mainittuihin, monenlaisiin hyötyihin!


Kankaallakin jätehuollosta vastaa Mustankorkea, joka huolehtii alueen jätteiden keräyksestä, vastaanotosta, hyödyntämisestä ja jäteneuvonnasta.
 

Tästä klikkaamalla löydät tarkemmat lajitteluohjeet!

 

Tervetuloa tutustumaan Kankaan fiksuun jätehuoltoon!

Kankaan Palvelu Oy

OTA ÄLYKÄS JÄTEHUOLTO HALTUUN

ÄLYKÄS JÄTEHUOLTO TOIMII AVAINLÄTKÄLLÄ

Älykkään jäteastian kansi aukeaa pitämällä saamaasi avainlätkää lukkolukijaa vasten pari sekuntia. Muista siis ottaa avainlätkä mukaan roskia viedessäsi!

Kun puhutaan tiedonkeruusta on tärkeää pitää huolta myös tietoturvasta. Avainlätkät eivät ole yhdistettynä henkilötietoihin, vaan koodit ovat asuntokohtaisia. Koodeja ei myöskään hyödynnetä Kankaan Palvelun tai sen henkilötietojen käsittelijöiden toimesta missään muussa, kuin jätehuollossa.

Avainlätkien käsittely liittyy esimerkiksi asiakaspalvelutilanteeseen (kadonnut avainlätkä yms.) tai johonkin kokeiluun, johon haemme aina erikseen vapaaehtoisia osallistujia. Lue lisää tietosuojaselosteesta.


Oletko kadottanut avainlätkäsi?

Nouda uusi lätkä K2 Turvapalveluilta.

JÄTETILASTOJA - TONGI DATAA

Kankaan jätehuollon sähköinen lukitus ja jätehuoltotilastointi liittyy CIRCWASTE-osahankkeeseen. Kankaan jätehuollon sähköisen lukituksen kautta kerääntyy tietoa siitä miten usein milläkin jäteastialla käydään. Tästä datasta voidaan koostaa tilastoja kuten jätepistekohtaista eri jätejakeiden jakaumia sekä eri viikonpäivien ja vuoden kierron mukaista eroa.

Tutustu tästä Kankaan alueen jätejakaumaan!

CIRCWASTE-OSAHANKE KANKAALLA

 

Sähköinen lukitus ja Kangasverkkoon toteutetut jätesäiliöillä käyntiin perustuvat tilastoinnit, sekä jätehuoltoon liittyviä kokeiluja ja viestintään toteutetaan osana Jyväskylän kaupungin CIRCWASTE osahanketta.

CIRCWASTE - Kohti kiertotaloutta hanke alkoi vuonna 2016 ja päättyy vuonna 2023. Hanke rahoitetaan EU:n LIFE -ohjelmasta.

Lisätietoa Jyväskylän kaupungin kahdesta CIRCWASTE osahankkeesta löytyy kaupungin sivuilta ja  koko CIRCWASTE hankkeesta täältä.

Anna palautetta!

Toivomme palautetta ja kehitysehdotuksia tilastoista ja työkaluista.

Ota yhteyttä