Kankaan Palvelu Oy
14.05.2024

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Jyväskylän Kankaan Vuoden kaupunginosaksi

Olemme todella otettuja tästä tunnustuksesta, joka eritoten kuuluu kaikille kankaalaisille. Tämän vuoden kaupunginosan teemana ollut kiertotalous oli mitä mainioin teema Kankaan kannalta, sillä alueen yhteisjärjestelyt esimerkiksi yhteiset piha-alueet edustavat jakamisen mallia edistyksellisesti ja tuovat konkreettisesti yhteen alueella asuvia ja työskenteleviä.

Aluekehityshankkeen edustajana näen myös tärkeänä, että kehittämisessä tunnistetaan se, että aluetta rakennetaan nimenomaisesti asukkaille sekä alueella työskenteleville ja, että tälle kehittämiselle annetaan kasvot, kertoo Kaisa Hirvaskoski-Leinonen.

Olemme aluekehityshankkeen toimijoina aidosti kuulemassa toiveita ja kehittämässä Kangasta yhdessä asukkaiden ja työntekijöiden kanssa. Tästä yhteistyöstä ovat syntyneet mm. alueen rakentamattomille osille tilapäiset asukkaiden toiveista lähtöisin olevia aktiviteetit, kuten petankkikentät, koirapuisto, luistelukenttä muutamia mainitakseni. Kun olemme alueella läsnä ja meitä voi lähestyä helposti matalalla kynnyksellä, ja mahdollistamme samalla ihmisten ryhmäytymistä ja yhteisöllisyyden syntymistä sisältä päin, jatkaa Hirvaskoski-Leinonen.

Kiitos kankaalaiset, tämä on hieno kunnia meille kaikille! 💚

Lue uutinen täältä:

https://kotiseutuliitto.fi/jyvaskylan-nuori-ja-osallistava-kangas-on-vuoden-kaupunginosa/

Kuva: Jyväskylän kaupunki